A Thriving Active Civic Square for Downtown

Boise City Hall Plaza, Boise, Idaho
Client:

City of Boise

Size:

1 Acre
Expected Completion in November 2017

Services:

Landscape Architecture

Leadership Team:

Mark Sindell

Set in the Boise River Valley within the high desert of Idaho, the Boise City Hall plaza renovation will create a signature public square that provides a Lasting, Innovative and Vibrant experience. GGLO led a robust public process through a series of public open houses and presentations. The design provides an elevated event plaza and sitting steps, a civic lawn, an interactive water feature, integrated lighting and a grove of trees and a public art sculpture to promote community gathering and daily use. 100% stormwater infiltration is achieved through the combination of permeable pavement and modular suspended pavement systems.