Bringing Urban Livability to Boise's Westside District

Bannock Commons, Boise, Idaho
Client:

Boise Parks & Recreation

Size:

1.5 acres

Services:

Landscape Architecture

Leadership Team:

Mark Sindell

Markets:

Parks & Civic

Located in the Westside District of Downtown Boise, Bannock Commons seeks to extend the rich pedestrian experience of Downtown, promote economic development and be an iconic urban open space destination. The project proposes to convert the surface parking lots into an outdoor Commons, accessible to all.  The design is a highly refined and flexible urban plaza that accommodates the daily office activities while being able to expand for weekend use and large events.  An interactive water/mist feature, integrated art, shaded seating, bike hub and food truck corral create a sophisticated and fun identity for the neighborhood.